Grote Greet en de boze vos

Verhoogde bloeddruk, vervaarlijk gezwollen voorhoofdsader, bezwete knuistjes, geen nagel meer om te bijten, complete verwardheid en aanstalten om bushokjes omver te werpen. Wat u onder de leden heeft? Fox news. Remedie? Tv uitzetten en nooit meer omkijken. Dus.

U dacht te vermoeden dat bepaalde media in deze Grootse Natie u wellicht een ietwat op de genuanceerde zenuwen konden werken. U dacht eveneens dat het misschien leerzaam zou zijn in het kader van uw Yankeedoorgrondingsproces eens een blik te werpen op deze media. U dacht dan waarschijnlijk ook best te weten wat u stond te wachten, want, laten we wel wezen: dwazer dan pakweg Foxmalloot Bill O’Reilly konden ze het toch niet maken? Wel… Dat kunnen ze zeer zeker wel. En dat kunnen ze zelfs erg goed. Zo goed dat een simpel half uurtje Fox kijken uw levensduur met 17 jaar vermindert. Ja.

Fox News blijkt te beschikken over een compleet getraind dwazenlegioen. O’Reilly heeft het tot nu toe het verst getoeterd met een eigen show, maar zijn blindambitieuze collegaatjes doen zeker niet voor hem onder. Integendeel. Om de camera op zich gericht te weten, toeteren ze nog een toontje harder dan ons aller Bill. Dus als Billy heel zoet toetert dat de president Amerikaanse kindertjes voor het ontbijt eet, toetert het voltallige legioen dat hij niet alleen een kinderknabbelaar is, maar dat hij ook WOII is begonnen, gelijktijdig heerst over de VS en Syrië, baseball speelt met hezbollah en regelmatig gespot wordt in de tuin van het Witte Huis terwijl hij zijn lievelingsatoombom uitlaat. En oh ja: he is ook smellie en hij spreekt een mondje Frans. De commie.

Opperdwaas is echter Greta. Greta is een telg van ene van Susteren-clan, en geheel niet toevallig hoewel echt wel toevallig ligt Susteren in onze fav provincie, jawel: Limburg. Hiermee niets implicerend louter dan dat onze fav provincie Limburg een oord is met een schrikbarend hoog gehalte tokkiedwazenfanclubs en dat onze fav provincie Limburg tevens burgemeesters fabriceert met een ruggengraat waar een slak nog de edele neus voor zou ophalen én dat onze fav provincie Limburg wellicht misschien verkocht kan worden aan de eerste de beste hoogste bieder. Maar dat is dan ook alles. En de van Sustertjes komen hier fijn gezellig vandaan. Toeval, echt wel.

Dus. Greta. Ja. Greta is choet. Egt Fox-waardig choet. Greta heeft op eigen houtje het journalistieke vak de nek omgedraaid, zeven meter diep begraven en er drie uur op gerondedanst. Greta interviewt niet. Greta gebiedt de bevraagde wat die dient te zeggen, liefst in Greets bewoordingen. Anders wordt Greta boos. En dat moet u niet willen, een boze Greta. Want dan wordt u nooooooit meer bevraagd door Grote Greet. Greta vindt uw tekening namelijk alleen maar mooi als u die van haar nog net wat mooier vindt. Dus.

Vreemd genoeg maar helemaal niet vreemd genoeg is ene Sarah Palin een vaste klant van Greta. Een gesprekje tussen deze twee Jozefien Kwebbeleenden is een ware nagel aan uw grafkist. Om zo’n gesprekje louter te kunnen doorstaan dient u minstens vastgegespt te worden op uw fauteuil met een houtje tussen uw tanden tegen het knarsen. Ja. Greta en Sarahs een-tweetje gaat meestal volgens dit stramien: G vindt de laatste plannen van Al Quada-knuffelaar Obama he-le-maal niks en G vindt ook dat die nietsnut in die grote witte villa eigenhandig háár Amerika vermoordt en G vindt tevens dat G egt heul chaaf is. Vindt S ook, toch, hmm S? En S die vindt dat niet alleen, S vindt ook dat G zo heel echt wel echt heel wel soow zeg gelijk heeft dat S het heus niet beter weet te verwoorden dan G en dus snatert S nog maar even dat Obama te regelmatig thee nuttigt met socialistische Franse mietjes Europeanen. Zo. Interviewen was nog nooit zo leuk. Ja.

Na dit hallucinante vertoninkje zult u compleet platgewalst in een hoekje willen huilen, maar troost uzelf! Recht de rug en leert van Greta! Keert huiswaarts om net als Greta de godganse dag uw mening te ventileren en beterrr: goed dik vet betááld uw mening de godganse dag te ventileren! Het enige wat u nog dient te doen is uw aanzienlijke ego nog aanzienlijker maken en oefenen in toeteren. En oh ja, feiten checken is héél erg blasé en schadelijk voor uw carrière. Zo, aan de slag dan! Dus.

Dames en heren, goedemorgen, hierbij Mijn Volslagen Onfundeerbare Mening van acht uur: Ik vind dat premier Rutte de grondwet wil wijzigen zodat hij met zichzelf kan trouwen, dhr. Wilders (hallo wakkere Limbo’s? Géén minister. Nee, izzie niet, nee.) op Schiphol aangehouden is met maar liefst 13 paspoorten op zak, waaronder een Marokkaans én een Zweeds en van minister Verhagen (Hé! Limburgertjes? Ja: hij wél, ja.) vind ik dat hij zijn ambtenaren opgedragen heeft een paleis te bouwen, naast dat van Bea maar dan wat hoger. Voorts vind ik mooi weer te prefereren en ben ik gewoon egt heul chaaf! En Job? Mooi he, mijn tekening?